/realisaties

Droom voor Gent

In Oostakker (Gent) zijn in opdracht van Vlaanderen en Stad Gent 50 modulaire woonunits geplaatst. In eerste instantie functioneren de units als nooddorp voor vluchtelingen uit Oekraïne na aanvang van de oorlog in 2022. Vervolgens zullen ze een andere bestemming krijgen.

In de Eikstraat in Oostakker wordt een woon(nood)dorp gebouwd voor zo’n 600 Oekraïense vluchtelingen met het statuut tijdelijk ontheemden. Het proces gebeurt in twee fases: 50 woonunits van fase 1 zijn intussen op het terrein geplaatst, in de tweede fase in het najaar van 2023 worden nog eens 150 units aangekocht. Het betreft 1-, 2- en 3-slaapkamerunits. De wooneenheden zijn kwalitatief hoogstaande woonunits die voldoen aan de Vlaamse Codex Wonen, de grondwet voor het woonbeleid in Vlaanderen. Een unit bestaat uit een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer(s), voorzien van het nodige meubilair en gordijnen. De units bieden de nodige privacy en voorzieningen om bewoners (tijdelijk) op een comfortabele manier te huisvesten. Nadien krijgen de woonunits een andere bestemming en kunnen ze gebruikt worden voor de herhuisvesting van sociale huurders of als studentenhuisvesting.

Voor dit project werkten we samen met een aantal zorgvuldig uitgekozen partners die kwaliteit, circulariteit en duurzaamheid vooropstellen. Voor verandering zorgen doen we niet alleen, dat doen we met Brensj, Steelframes,  Jumatt, Drisag en Lumo Decor.

no imagination

Beelden

No items found.